ANTHONY

Antieke geelgouden oorhangers, circa 1850

antieke geelgouden oorhangers, circa 1850   antieke geelgouden oorhangers, circa 1850

Een paar antieke ovale geelgouden oorhangers met haak, motief van een lint met florale gravure door een gesp, waaronder een bolletje.

Geheel origineel, in uitstekende conditie. Er staan meerdere keurmerken op beide oorhangers maar alleen het meesterteken A.S  en een Nederlands herkeur van later datum is goed leesbaar. Sieraden in deze stijl en in 585/1000 goud werden voornamelijk gemaakt in Duitsland (Swäbisch Gmünd, Hanau), maar ook in Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. In België werden dergelijke sieraden in 750/1000 goud vervaardigd. Met passend etui.

  • Diameter ovaal:  22 x 19 mm
  • Totale lengte:      38 mm
  • Gewicht van de beide oorhangers samen 6 gram
  • Prijs:                     € 975,00

Relevante literatuur, tevens bron voor de illustrerende voorbeelden hieronder: Schmuck, Klassizismus und Biedermeier 1780-1850 Deutschland, Österreich, Schweiz – Brigitte Marquardt en Schmuck, Realismus und Historismus 1850-1895 Deutschland, Österreich, Schweiz – Brigitte Marquardt.

Antieke en vintage voorwerpen zijn eerder gebruikt geweest en kunnen hierom gebruikssporen tonen. De stukken in onze voorraad zijn altijd gecontroleerd en u mag verwachten dat zij in een goede tot uitstekende conditie zijn, tenzij dit expliciet anders vermeld is. Aarzel niet wanneer u een vraag heeft, we verstrekken met alle plezier aanvullende informatie over dit sieraad. Referentienummer: AI1106

Comments are closed.